Германия и 13 съюзници от НАТО, включително България, обявиха проект за

...
Германия и 13 съюзници от НАТО, включително България, обявиха проект за
Коментари Харесай

НАТО реши: Разполагат ракетни системи у нас

Германия и 13 съдружници от НАТО, включително България, оповестиха план за съдействие за основаване на по-добра Европейска система за противовъздушна защита, оповестиха ДПА и Ройтерс.
Министрите на защитата от 14-те страни подписаха декларация за желание за Европейска самодейност за въздушен щит. Тя планува страните да вземат участие в общото придобиване на системи за противовъздушна защита от вида " Ароу 3 " и " Пейтриът ".
Церемонията по подписването се състоя в централата на НАТО в Брюксел.
Освен Германия и България в плана участват Великобритания, Словакия, Норвегия, Латвия, Унгария, Белгия, Чехия, Финландия, Литва, Холандия, Румъния и Словения.
" Този ​​ангажимент е още по-голям през днешния ден, когато сме очевидци на безмилостните и безразборни съветски ракетни атаки в Украйна, убиващи цивилни и унищожаващи сериозна инфраструктура. В този подтекст мощно поздравявам водачеството на Германия в стартирането на Европейската самодейност за небесен щит ", разгласи заместител генералният секретар на НАТО Мирча Джоана.
Новите средства, изцяло оперативно съвместими и безпроблемно интегрирани в границите на противовъздушната и противоракетната защита на НАТО, значително ще подобрят нашата дарба да пазиме Алианса от всевъзможни въздушни и ракетни закани, акцентира той.
Инициативата ще разреши на всички страни участници да разработят взаимно система за противовъздушна защита, употребявайки оперативно съвместими, подготвени решения. Този многонационален и многостранен метод предлага еластичен метод за страните да засилят своето въздържане и защита по ефикасен и доходоносен метод, означават от военния съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР